þórður þorgeirsson & Gigjar

Interview met keurings ruiter: þórður þorgeirsson. Hij heeft Gigjar in 2004 & 2006 op de Landsmót gereden. Hij vertelt meer over hem:

 

Toen ik Gigjar voor het eerst zag was hij pas 2 of 3 jaar oud. Ik was bij Tóti Þorl ákshöfn. Hij had altijd ongeveer 20 /30 veulens staan. Ik had ook een veulen bij Tóti staan, zo doende was ik daar. En toen zag ik Gigjar daar voor het eerst. Tóti zei: ´kom is kijken!´ vervolgens laat Tóti Gigjar los in de paddock. En daar liep hij, WOW! Het was maart, er lag sneeuw, maar er was ook veel zon. Gigjar presenteerde zich zelf 10 minuten lang zonder één stop. Ik heb nog nooit een jonge hengst zo gaaf zien lopen. Tölt, draf, galop hij liet het allemaal zien!

 

Destijds werkte ik veel voor Gunni & Krissa in Audsholtshjáleigu. Gunni had hoge verwachtingen van Gigjar. Toen hij 3,5 jaar was heb ik hem eens gereden in de winter. Gigjar gebruikte meteen zijn achterhand, had een mooie houding en je kon hem in allerlei tempo´s rijden zowel in tolt als draf. Ik zei tegen Gunnar: wow, wat is dit!? ´ik kreeg kippenvel´

 

Toen kwam de keuring eraan, die was volgens mij in: Hafnarfjördur. Ik heb veel paarden op de keuring gereden, maar er zijn niet zo veel paarden waar ik zo enthousiast over ben geweest. Maar als je Gigjar rijd geeft dat echt een adrenaline kick. Dat is Gigjar: hij doet alles voor je.

 

Elke dag werk ik met paarden en waar ik naar toe werk zijn paarden die flexibel zijn & goede houding hebben. Gigjar is zo geboren en ik geloof gewoon dat het in zijn genen zit.

 

Persoonlijk zoek ik een paard dat zo´n gevoel geeft tijdens het rijden. Een paard waar je op gaat zitten en dat vervolgens alles zo makkelijk gaat. Naar mijn mening is het voor het paard aanzienlijk lastiger als de rug te lang is. Gigjar heeft dit probleem nooit gehad. En zijn zoon Fláki ook niet.

 

Ik was gewoon verliefd op Gigjar. De eerste keer dat ik op zijn rug zat liep hij met een mooie oprichting in tolt, en dat ging hem zo makkelijk af. Weinig paarden kunnen dat. Het is iets fysieks, maar ook zeker in de bouw van het paard. Gigjar geeft dit door aan zijn nakomelingen. Net zoals zijn geweldige tolt, maar ook zijn fijne karakter.

 

 

Flaki Frá Blessastödum &

þórður þorgeirsson & Fláki frá Blesastödum. Nakomeling van Gigjar.

 

meer informatie over Gigjar?


«   »